Braumeister

Gav ju svärfar en bryggkurs i 60 årspresent, och nu har han köpt sig en Braumeister! Vi gjorde premiärbryggningen igår. Jag hade lite ingredienser här hemma och vi slängde ihop en ESB. Insåg när jag var där att det var till en halv sats (ca 10 liter), och att Braumeistern helst ska brygga en hel sats, så vi får se hur det blir. Ser det mest som en testbryggning för att lära sig maskinen. Otroligt enkelt att använda den var det iaf, och enkelt att rengöra. Blir nog nästan att skrota Biltema-kastrullen och åka till svärfar i fortsättningen. Vi får se.

Det blev ca 18,5 liter i jäshinken med ett OG på 1.042, vilket känns okej ändå. Får se om några veckor hur det smakar.

Är det någon som själv använder en Braumeister? Vad tycker ni om den? Och går det att brygga mindre satser?

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>